Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de Ina in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 153729 vizualizari

 

O prajitura usoara si racoritoare, preluata de la katty , careia-i multumesc :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar 
  • 14 linguri fulgi de cocos
  • 2 linguri faina 
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un praf de sare 
  • Crema :
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina 
  • 300 ml frisca
  • 3 linguri zahar vanilinat
  • fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul,  fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei ajutandu-ne doar de o lingura de lemn pe care o miscam usor de sus in jos. 

Turnam compozitia in  tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor de pe marginile tavii. 

Scoatem blatul din tava, inlaturam hartia de copt , apoi il lasam la racit tot in tava. 

Intre timp, ne ocupam de crema. Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa .

Separam bucatile de ananas de zeama compotului, apoi le maruntim 10 secunde la robot.

Zeama de la compot o incalzim, topim in ea 3 linguri cu zahar vanilinat, dupa care adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se topeste complet ( pentru usurinta operatiunii am pus gelatina hidratata la microunde, pentru 5 secunde, apoi am adaugat-o in zeama de compot ).

Turnam siropul peste ananasul maruntit si amestecam. Lasam sa se raceasca, apoi amestecam compozitia cu 300 ml frisca batuta spuma. 

Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Decoram cu  fulgi de cocos si dam la frigider pentru cateva ore.

Portionam dupa preferinte. 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la numarul de tavi. Am folosit tava aragazului : 30/ 34 cm.

2

La crema, incercati sa adaugati siropul in frisca, putin cate putin, nu invers :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ninsa"